Hodnocení bezmasých jídel v restauracích

cerne ovce_bezmasa jidla

Pořad Černé ovce na České televizi se 30. ledna 2014 věnoval hodnocení bezmasých jídel v restauracích. Jedním z hodnotitelů byla i Bc. Tamara Starnovská, členka Fóra zdravé výživy.

 

Marcela AVRAMOPULU, redaktorka
——————–
A nepovedené bylo i z hlediska výživy, opět chyběly bílkoviny. Uvidíme, jak na tom budou v poslední restauraci. Smažený sýr, niva, hermelín, eidam. To je všechno. Já bych si dala bezmasé jídlo, máte jenom ty smažené sýry.

servírka
——————–
Smažený sýr anebo tuňáka můžete?

Marcela AVRAMOPULU, redaktorka
——————–
Ne.

servírka
——————–
Nebo je tam zeleninový salát, a k tomu variace sýrů.

Zbyněk VINŠ, pedagog, Vysoká škola hotelová v Praze
——————–
Spíš teplý pokrm.

Marcela AVRAMOPULU, redaktorka
——————–
Vybrali jsme eidam.

Zbyněk VINŠ, pedagog, Vysoká škola hotelová v Praze
——————–
Vybrali jsme eidam dostali jsme ho v superkombinaci, musím říct, teda s pomerančem jsem to ještě v životě neměl. Takže taková ukázka kuchařského diletantství.

Tamara STARNOVSKÁ, nutriční terapeutka, Fórum zdravé výživy
——————–
Lze říci, že v podobě smaženého sýra sníte vlastně dvě třetiny až tři čtvrtiny své dávky tuku na celý den. Bílkovin dejme tomu polovinu. A těžko během toho zbylého stravování v tom dnu doladíte to stravování tak, aby to vyhovovalo optimálním podmínkám.

 

Celou reportáž můžete shlédnout zde.