• FacebookMapaEmail
Fórum zdravé výživy
  • DOMŮ
  • O FZV
    • co je FZV
    • FZV v médiích
    • členové FZV
      • Prof. MUDr. Jan Piťha, CSc.
      • Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
      • Prof. Ing. Rudolf Poledne, CSc.
      • Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD
      • MUDr. Alexandra Moravcová
      • PhDr. Tamara Starnovská
      • RNDr. Pavel Suchánek
      • Věra Boháčová, DiS.
    • spolupracujeme
  • ČLENOVÉ FZV
    • Prof. MUDr. Jan Piťha, CSc.
    • Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
    • Prof. Ing. Rudolf Poledne, CSc.
    • Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD
    • MUDr. Alexandra Moravcová
    • PhDr. Tamara Starnovská
    • RNDr. Pavel Suchánek
    • Věra Boháčová, DiS.
  • PUBLIKACE
    • knihy FZV
    • informační materiály
    • slovník
  • PRO MÉDIA
    • tiskové materiály 2020
    • tiskové materiály 2019
    • tiskové materiály 2018
    • tiskové materiály 2017
    • tiskové materiály 2016
    • tiskové materiály 2015
    • tiskové materiály 2014
    • tiskové materiály 2013
    • tiskové materiály 2012
  • ODKAZY
  • KONTAKTY

slovník

A B C D E F G H CH I K L M O P R S T V Z Ž

A


Alkohol

Amarant ve zdravé výživě

Angina pectoris

Antioxidanty a flavonoidy

Arteriální hypertenze (vysoký krevní tlak)

Ateroskleróza (kornatění tepen)

B


Barviva

Bezlepková dieta

Bílkoviny ve výživě

C


Celiakie

Cévní mozková příhoda

D


Diabetes mellitus

Dyslipidemie

E


Energetické hodnoty

F


Fenylketonurie

Fortifikace

Funkční potraviny

G


GDA

Glukóza – krevní cukr

Glykemický index

H


HDL cholesterol

CH


Cholesterol

I


Infarkt myokardu

Inzulínová rezistence

Ischemická choroba srdeční

Ischemie

K


Kardiovaskulární onemocnění

Koronární tepny

L


LDL cholesterol

Lipidy (tuky)

M


Makrobiotika

Margarín

Máslo

Metabolický syndrom

Minerální látky ve výživě

Mléko a mléčné výrobky ve výživě

O


Obezita

Obvod pasu

Optimální energetický příjem

P


Pitný režim a nápoje ve výživě

Preventivní péče

Probiotika a prebiotika

R


Rostlinné tuky

S


Sacharidy ve výživě

Sekundární hypertenze

Sůl

T


Tepelná úprava potravin

Triglyceridy

Trombóza

V


Vitamíny

Vláknina

Z


Zdraví

Zdravý životní styl

Ž


Živina

  • O MENOPAUZE
  • FÓRUM ZDRAVÉ VÝŽIVY

    • 20 LET FZV
    • ON-LINE PORADNA
    • EDUKAČNÍ MATERIÁLY
    • OBČASNÍK FZV
    • PYRAMIDA FZV
    • DIETY
    • RECENZE KNIH
    • AKCE, KONGRESY, PŘEDNÁŠKY
    • STUDIE A PRŮZKUMY
  • Květen 2025
    Po Út St Čt Pá So Ne
    « Úno    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • ochranné faktory rizikové faktory
  • Archiv novinek

© 2025 Fórum zdravé výživy
Powered by WordPress and FlexiThemes