„Hlavní viník: cukr?“ – tisková konference FZV

obrazek cukr

25. listopadu 2015 proběhla v dopoledních hodinách tisková konference Fóra zdravé výživy na téma Cukr. Odborníky, kteří se zástupci médií na toto téma diskutovali, byli prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., RNDr. Pavel Suchánek  a Věra Boháčová, DiS. Máme se cukru bát daleko více než tuku? A můžeme se takhle vlastně ptát? Je cukr bílý jed? Co všechno pod označení „cukr“ vlastně můžeme zahrnout? Potřebujeme vůbec cukr v životě? Otázky, které se v současné době skloňují velmi často. Zejména v souvislosti s nadcházejícími Vánocemi i následnými hubnoucími novoročními předsevzetími, tušíme, se ještě nějaký čas skloňovat budou. Tyto a další otázky byly v rámci tiskové konference zodpovězeny. Rozebírali jsme také, čím ve víře zdravotní prospěšnosti cukr nejčastěji nahrazujeme – a že si často škodíme. Pomohli jsme zorientovat se v pojmech cukr, cukry, jednoduché sacharidy, uhlovodany, karbohydráty aj. A v neposlední řadě jsme přidali i pár praktických tipů.

Tiskové materiály:

tisková zpráva
Sladíme nejen cukrem
Přehled sacharidů
Co je horší: cukr nebo tuk?
Sacharidy v praktickém životě